Prestaties (2)

In Powermark van Futuremark wordt de accuduur van het systeem getest door verschillende taken uit te voeren, zo lang als de accu het toelaat. Hoe langer dit proces voortgezet kan worden, hoe beter de accu. De Aspire S7 houdt het in deze test een dikke 3,5 uur vol, wat best aardig is voor een ultrabook, maar zeker niet de beste score ooit is. Een ultrabook hoort eigenlijk een langere accuduur te bieden, maar zaken als een magnetische schijf zorgen er bijvoorbeeld voor dat de accuduur achteruit gaat.


Windows 8 zorgt er voor dat één van de grootste ergernissen wordt weggenomen: ellenlange opstarttijden. Dankzij de komst van SSD’s starten ook Windows 7-systemen al erg snel op, maar met Windows 8 wordt er nog een flinke schep bovenop gedaan. De Samsung Series 5 Ultra touch heeft ongeveer 11 seconden nodig bij het opstarten en dat is voor een systeem met een hybride schijf best netjes.


Wat betreft de koeling doet Samsung redelijke zaken. De temperatuur is in onbelaste status wel wat hoger dan normaal, maar wanneer het systeem vol belast wordt blijft de temperatuur dan weer redelijk laag, wat belangrijker is.
Een belangrijk element hierbij is dan overigens wel of het systeem dan veel herrie produceert bij het koelen van de gelederen. Dat heeft Samsung echter dik in orde, want de geluidsproductie valt alleszins mee en daarmee is de koeling gewoon een goed onderdeel van deze laptop. Want lage temperaturen met een lage geluidsproductie: het gaat niet vaak hand in hand.