Prestaties (2)

HP belooft in de specificaties van de Spectre Ultrabook 14 dat de ultrabook een onafgebroken accutijd van 9,5 uur biedt. In Powermark gebruiken wij de Balanced-test, waarmee grafische taken afgewisseld worden met webbrowsen. Dat is zwaarder dan wat de gemiddelde gebruiker normaal gezien zal doen, maar toch niet zo veel dat de accutijd van 9,5 uur ineens teruggaat naar iets meer dan 3 uur. De uiteindelijke score is ongeveer een derde van wat HP belooft en dus kloppen de beweringen van HP van geen kant.


De Spectre Ultrabook 14 staat in minder dan 10 seconden na het indrukken van de aan-knop al paraat en dat vind ik een prettige conclusie, hoewel het record van de NP900X4D van Samsung echt totaal niet in het geding komt, deze start in theorie in die tijd bijna twee keer op.


Een gebied waar HP dan weer goede zaken doet is de temperatuursproductie. De Spectre Ultrabook 14 pakt in de idle-test geen record, maar in de load-test blijven systemen vaak niet zo koel als dat de Spectre Ultrabook 14 in dit geval bleef.
Daar staat dan helaas wel weer tegenover dat de Spectre Ultrabook 14 vrij luidruchtig is, ook in de idle-stand. Een geluidsproductie van 43,2 dB is voor een systeem in idle-stand niet echt normaal, zoals ook uit de onderstaande tabel blijkt. In de load-stand scoort de Spectre Ultrabook 14 dan weer lager dan dat je zou verwachten afgaande op de idle-prestatie, maar ook 54,7 dB is een redelijke geluidsproductie. We weten in ieder geval dat de koeling wel effectief is.