3min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (grafisch)

Zoals vrijwel elke ultrabook, vertrouwt ook de VivoBook S400CA op een Intel HD Graphics 4000-GPU, welke in de Ivy Bridge-processor verwerkt is. Deze GPU is prima in staat om gewone taken zoals het weergeven van Windows 8 of HD-video’s af te ronden, maar voor games is deze een stuk minder geschikt.

De VivoBook S400CA doet het redelijk goed in 3DMark 11, er is op grafisch gebied ook niet zo veel verschil met andere systemen, omdat die ook stuk voor stuk gebruik maken van dezelfde GPU.


In Futuremark’s meest recente benchmark komt de VivoBook S400CA een stuk minder goed voor de dag. De Cloudgate-test is speciaal bedoeld voor laptops en het is dan ook te verwachten dat het verschil tussen laptops onderling wat groter is dan in 3DMark 11, wat gewoon een hele zware test is waardoor alle laptops eigenlijk even slecht presteren.


In Unigine Heaven 3.0 zijn de verschillen weer klein: Alle laptops scoren tussen de 15 en 18 frames per seconden. De VivoBook S400CA scoort hier duidelijk in de middenmoot en dat is eigenlijk hoger dan verwacht.