3min

Tags in dit artikel

, , ,

Scherm, geluid en accuduur

Scherm


Het scherm van de Acer Iconia A3 meet 10,1 inch. Wat wel direct opvalt is dat het scherm niet zo scherp is als je eigenlijk zou verwachten van een tablet die speciaal gemaakt is om mediabestanden te bekijken. Waarschijnlijk is er gekozen om een scherm met een lagere resolutie in de tablet te plaatsen, om het apparaat goedkoop te houden.

Als er veel licht in de omgeving van het apparaat is, dan merk je duidelijk dat de beschermlaag op het scherm veel daarvan weerkaatst. Dit zorgt ervoor dat het soms lastig is om het scherm af te lezen. Ook het feit dat vingerafdrukken makkelijk blijven staan, werkt dan niet bepaald mee.


Het schermformaat van de Iconia A3 zorgt ervoor dat je de tablet in zowel de portret- als landschapsstand prima kunt gebruiken. Veel Android-tablets zijn gezien de schermverhouding alleen maar op één manier prettig in gebruik, dat is bij de Iconia A3 niet het geval.

Geluid


Het geluid is zeer geschikt om een filmpje te kijken, hoewel het altijd aan te raden is om goede oordopjes te gebruiken, dat levert doorgaans toch een betere geluidskwaliteit.

De Acer Iconia A3 is voorzien van stereospeakers van Dolby. Deze zitten onderaan de linker- en rechterzijde als je de tablet in landschapsmodus houdt met het logo aan de onderkant. Dit zorgt af en toe voor problemen omdat je bij het normaal vasthouden de speakers bedekt. Hierdoor krijg je een gedempt geluid.

Meneer Dolby zou zich omdraaien in zijn graf

Als de speakers niet bedekt worden is het geluid alsnog weinig waard. Er zit erg veel ruis in en zowel hoge als lage tonen zijn zo goed als afwezig. Het is onbegrijpelijk dat hier het Dolby-predikaat gebruikt mag worden.

Accuduur


De Acer Iconia A3 beschikt over een batterij met een capaciteit van 7.300 mAh. Acer belooft een gebruiksduur van zo’n 11 uur.

Benchmark: Accutest: 1 uur Full HD YouTube-video (verbruikt)


In onze accutest weet de Iconia A3 redelijk goed te presteren. Een uur lang kijken naar een HD-video op YouTube kost je zo’n 9 procent van de accu. Je zou in theorie dus over de tien uur kijkplezier moeten kunnen gaan. Dat komt redelijk overeen met Acer’s bewering.