Prestaties (grafisch)

Op grafisch gebied is het niet reëel om wonderen te verwachten omdat er door HP gebruik wordt gemaakt van de Intel HD Graphics 4000-GPU die in de Ivy Bridge-processors ingebouwd is. Het is wel zo dat heel veel andere laptops eveneens voorzien zijn van deze GPU en dat de prestaties wat dat betreft dan ook weinig uit elkaar zullen liggen zo lang het alleen op de GPU aankomt. De onderdelen die het verschil maken in de grafische tests zijn dan ook gek genoeg niet de GPU’s, maar zaken zoals de processorkracht, de harde schijf en de chipset.

In 3DMark 11 scoort de Pavilion Sleekbook 15 opnieuw ongeveer even goed als de kleinere broeder, de score ligt iets hoger door het verschil in processor.


Helaas is de Sleekbook 14 niet opgenomen in de 3DMark Cloud Gate-test, omdat deze test nog niet uitgebracht was toen we die laptop testten. Het mag gezegd worden dat de Sleekbook 15 in vergelijking met de concurrentie zeker niet slecht presteert in deze nieuwe test van 3DMark. De Toshiba U920 kost bijvoorbeeld tweemaal zo veel, maar doordat de processor -en dus GPU- dezelfde is, is de score dat ook bijna.


In Unigine Heaven 3.0 is de eindscore weer vrijwel gelijk aan de Sleekbook 14. In deze test weten de meeste systemen ook überhaupt niet veel beter te scoren dan dit, omdat ze aangedreven worden door dezelfde GPU.