5min Devices

Review: HP Envy TouchSmart Ultrabook 4-1102ed

Prestaties (2)

In Powermark van Futuremark wordt de accuduur van het systeem getest door verschillende taken uit te voeren, zo lang als de accu het toelaat. Hoe langer dit proces voortgezet kan worden, hoe beter de accu. HP zet met de Envy TouchSmart Ultrabook 4 geen uitzonderlijke score neer en dat is waarschijnlijk grotendeels te danken aan de magnetische harde schijf, welke veel meer energie vereist dan een SSD. Daartegenover staat echter wel dat het scherm de helderheid van 700 Lux die Techzine vereist niet haalde, wat dan weer minder energie kost. Met een accuduur van ongeveer 3 uur kan je vrij lang vooruit, maar zoals in de grafiek te zien is, zijn er betere systemen.


De Envy TouchSmart Ultrabook 4 is voorzien van een hybride schijf, wat een combinatie is tussen een magnetische schijf en flashgeheugen. Dit is niet de snelste oplossing, maar vormt wel een goede prijs/prestatieverhouding, aangezien magnetische opslagmedia aanzienlijk goedkoper is dan flashgeheugen, maar wel een stukje trager.

Dat is terug te zien tijdens het opstarten, de Envy TouchSmart Ultrabook 4 vereist zo’n 12 seconden om op te starten, wat nog altijd niet lang genoeg is om eerst een kop koffie te moeten zetten voor je aan de slag kan, die tijd lijkt simpelweg voorbij te zijn, sinds Windows 8 gelanceerd is.


De Envy TouchSmart Ultrabook 4 weet het hoofd redelijk koel te houden onder volle belasting van Prime 95. 75 graden Celsius onder volle belasting is niks om je zorgen over te maken. HP heeft dit dus goed voor elkaar.
De keerzijde van een goede koeling is dan vaak dat de laptop veel herrie maakt om de temperatuur binnen de perken te houden en dat is in het geval van de Envy TouchSmart Ultrabook 4 niet anders. Onder volle belasting produceert de koeling bijna 60 dBa aan geluid. Als je enkel wat aan het browsen bent is de geluidsproductie echter vrij miniem, wel moet gezegd worden dat je de harde schijf altijd kunt horen tikken.