4min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (grafisch)

De Wolfgang AT-AS-53N is voor het grafische werk uitgerust met een PowerVR SGX 531 en dat lijkt dan ook hét onderdeel waarop echt bespaard is door Ambiance Technology. Deze GPU dateert namelijk al uit 2006 en er hoeft geen twijfel over te bestaan in welke mate deze chip is opgewassen tegen de concurrentie anno 2013.

In AnTuTu Tester weet de Wolfgang AT-AS-53N nog aardig uit de verf te komen, deze test is echter niet zo veeleisend als GLBenchmark 2.5.


In de onscreen test van GLBenchmark 2.5 kunnen de grafische prestaties van telefoons onderling vergeleken worden. Deze prestaties zijn afhankelijk van de hardware en de schermresolutie. Bij de offscreen-test wordt de invloed van de schermresolutie geëlimineerd en daarin kan de hardware dus echt vergeleken worden.

Dat komt ook terug in de eindscore in deze test. De Wolfgang AT-AS-53N weet door de relatief lage schermresolutie nog aardig voor de dag te komen en eindigt ergens midden in de tabel, bijvoorbeeld boven de HTC One X+.


De ‘kracht’ van de GPU komt pas naar voren in de offscreen-versie van GLBenchmark. De GPU zet op 1080p-resolutie een score van 2,2 beelden per seconde neer. Dat zou niet om aan te zien zijn. Wellicht is de GPU dus ook juist de reden geweest voor Ambiance Technology om niet voor een hogere schermresolutie te gaan omdat de boel dan niet meer vloeiend zou draaien.