2min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties

De prestaties meten van deze HP Pavilion Chromebook gaat helaas niet zo makkelijk als bij een Windows-systeem. Gezien Chrome OS alleen browserapps kan draaien, kunnen er ook alleen browserbenchmarks worden gedraaid. Hierin zijn de keuzes redelijk beperkt. Toch kunnen we wel een beeld schetsen van de maximale prestaties van de Chromebook.

We beginnen echter met de prestaties van de accu. We hebben enige tijd kunnen werken met deze Chromebook, maar we hebben helaas geen batterijbenchmark. Volgens HP zelf gaat de accu zo’n 4,5 uur mee. Normaal gesproken vermelden de fabrikanten hun accuduur vrij positief en moet er in de praktijk vaak 10 tot 20 procent worden afgehaald. Op basis van de ervaring die wij hebben met de Chromebook, verwachten wij dat bij normaal gebruik de accu de vier uur wel moet halen. Onder normaal gebruik bedoelen we dan een beetje surfen, mailen en wat tekstverwerken. Geen spelletjes spelen of video’s bekijken.

Benchmarks


De eerste benchmark die we gaan draaien is Peacekeeper, dit is een benchmark van het bekende Futuremark.


De tweede benchmark is een benchmark van Google zelf genaamd Google Octane.

Benchmark: Crossplatform: Google Octane


Uit deze benchmarks blijkt dat de Intel Celeron-processor een klein stukje krachtiger is dan de Samsung Exynos-chip. Wel moeten we hierbij opmerken dat de accuduur van de Samsung Chromebook een stukje langer is en de behuizing een stuk lichter en dunner. Voor beide is dus wat te zeggen. Al met al is de HP Pavilion zeer geschikt voor de taken die het uit moet voeren met Chrome OS. Ook het afspelen van video’s in fullhd-kwaliteit gaat zonder problemen.