Prestaties (systeem)

De Envy TouchSmart 15 is voorzien van een Core i7-processor uit de vierde generatie van processorfabrikant Intel. Deze laptop is het eerste systeem met zo’n processor dat wij aan onze tests onderwerpen en het zal dus interessant zijn om te zien of de processor nog voor prestatiewinst weet te zorgen.

In Cinebench 11.5 gaat de Envy TouchSmart 15 voortvarend van start. Een score van precies 7 punten is niet het beste resultaat dat we ooit gezien hebben, maar daarmee is de Envy TouchSmart 15 wel de beste laptop in deze test. Alleen Apple’s iMac’s presteren beter, maar dat is geen eerlijke vergelijking omdat dat een desktopsysteem is.


PCMark 7 toont desalniettemin een heel ander beeld. De HP Envy TouchSmart 15 valt hier ver terug en de reden daarvan laat zich raden: de magnetische harde schijf wordt aan alle kanten voorbijgestreefd door SSD’s en hybride schijven, waar de totaalscore flink onder te lijden heeft.


Onlangs hebben we PCMark 8 aan de testsoftware toegevoegd. In deze test krijgen we -ondanks dat er nog weinig resultaten zijn- een positiever beeld van de Envy TouchSmart 15. De MSI GT70 is niet te evenaren, maar de voorsprong van dat systeem is nog redelijk beperkt gebleven.