Prestaties (1)

De processor van de Acer Aspire S7 scoort in Cinebench 11.5 wat lager dan dat we gewend zijn van Windows 7-laptops, wat waarschijnlijk te wijten zal zijn aan Windows 8 zelf, niet zo zeer aan de Acer-laptop. Normaliter ligt de score met deze processor nabij de 2.40, dus met Windows 8 lever je iets in.


De Overall Performance-test van PCMark 7 is een test die Techzine nu voor het eerst draait, dus vergelijkingsmateriaal is er nog niet.


De Storage-test draaien we daarentegen al langer en vergeleken met de scores uit de oude tests die je bijvoorbeeld in dit artikel nog terug kan vinden, scoort de Aspire S7 niet bijzonder goed. De score ligt nog wat richting de ultrabooks van begin dit jaar terwijl systemen zoals de Aspire S5 van Acer zelf en de MacBook Airs van Apple scores van 5400 punten weten te realiseren.


Ook de 3DMark 11-test is nieuw en er is dus eveneens nog weinig vergelijkingsmateriaal. Afgaande op hoe de test visueel gezien draaide is de Aspire S7 echt geen gaminglaptop. Natuurlijk is de 3DMark 11-test vrij zwaar, maar inmiddels is deze toch ook al weer twee jaar onder ons en de huidige games zullen dan ook niet onderdoen voor deze benchmark. Daarnaast werd de test op de Entry-instellingen gedraaid.


In Unigine Heaven 3.0 zien we ongeveer hetzelfde beeld. Een score rond de 16 frames per seconden is te verwachten met de GPU in de Ivy Bridge-reeks. Geen verrassingen in dit opzicht dus.