Prestaties (2)

In Powermark van Futuremark wordt de accuduur van het systeem getest door verschillende taken uit te voeren, zo lang als de accu het toelaat. Hoe langer dit proces voortgezet kan worden, hoe beter de accu is. De Sony VAIO Duo 11 toont in deze benchmark helaas aan niet in elk opzicht uitstekend te zijn. Een accuduur van dik 2,5 uur is goed, maar zoals in de grafieken te zien is kan dat tegenwoordig veel beter.


De Sony VAIO Duo 11 is er rap bij wanneer je de startknop ingedrukt hebt. Windows 8 staat zo paraat. De opstarttijd van minder dan 7 seconden is geen record, maar de VAIO Duo 11 draait met deze score wel mee in de bovenste regionen.


De VAIO Duo 11 heeft tot nog toe prima scores laten noteren, maar wat betreft koeling laat Sony wel wat steekjes vallen en dit lijkt dan ook de achilleshiel van dit product, al is dat misschien wat overdreven. De temperaturen die de VAIO Duo 11 behaalt zijn relatief hoog, maar zeker niet té hoog. Temperaturen boven de 90 graden baren me zorgen, daar komt dit product normaliter niet aan.
Meestal is het zo dat de geluidsproductie van de koeling laag is wanneer de temperaturen hoog zijn. Dat is in het geval van de VAIO Duo 11 niet direct het geval. De geluidsproductie is in onbelaste stand vrij hoog. Bij volle belasting komt de laptop wat beter uit de bus. Het onderste gedeelte van de behuizing van de VAIO Duo 11 is erg dun en dat is voor de koeling nou eenmaal lastig. De Intel Core i5-processor is geen heethoofd, maar produceert natuurlijk toch hitte.