min

Tags in dit artikel

Prestaties (systeem)

De hardware van de Satellite U940-100 belooft weinig bijzonders voor de benchmarks. In Cinebench 11.5 wordt dit gevoel al direct bevestigd doordat de Satellite U940-100 ongeveer even goed presteert als de Sleekbook 14 van HP en de VivoBook S400CA van Asus.


In PCMark 7 van Futuremark ziet het er allemaal wat beter uit voor de Satellite U940-100. In deze test weet de laptop ook beter te presteren dan de Envy TouchSmart Ultrabook 4 en de Samsung Series 5 Ultra touch. Deze laptops zijn honderden euro’s duurder maar hebben beiden wel een touchscreen aan boord.


De storage-test toont opvallend genoeg precies hetzelfde beeld als de totaalscore uit PCMark 7. De Satellite U940-100 scoort hier eveneens beter dan systemen van HP, Samsung en Asus. Dit is te danken aan de aanwezigheid van een hybride harde schijf waarbij dus deels op SSD-geheugen vertrouwd kan worden, wat de systeemsnelheid positief beïnvloedt.


Opvallend genoeg zet de Satellite U940-100 die relatief goede prestaties van de harde schijf niet om in een snelle opstarttijd. De Satellite U940-100 heeft met een schone installatie al zo’n 15 seconden nodig om op te starten. Naar mate er meer programma’s op geïnstalleerd worden en meer data op wordt opgeslagen, wordt de opstarttijd natuurlijk alleen maar langer. Gelukkig is dit iets wat we normaal gezien niet meermaals per dag doen.