min

Tags in dit artikel

Prestaties (grafisch)

Op grafisch gebied is het eveneens niet reëel om wonderen te verwachten omdat er door Toshiba gebruik wordt gemaakt van de Intel HD Graphics 4000-GPU die in de Ivy Bridge-processors ingebouwd is. Het is wel zo dat heel veel andere laptops eveneens voorzien zijn van deze GPU en dat de prestaties wat dat betreft dan ook weinig uit elkaar zullen liggen zo lang het alleen op de GPU aankomt.

In 3DMark 11 weet de Satellite U940-100 toch op negatieve manier op te vallen door de laagste score tot nog toe neer te zetten. Voor het eerst is er een laptop die onder de 1.000 punten blijft in deze benchmark.


In het nieuwe Cloud Gate van Futuremark is de score gelukkig wat beter. De Asus VivoBook S400CA die opvallend goed presteerde in 3DMark 11 scoort hier een stuk lager dan de Satellite U940-100.


Unigine Heaven 3.0 is de tweede grafische benchmark die laptops moeten draaien voor de recensies van Techzine. De Satellite U940-100 scoort hier met 15,4 beelden per seconde aan de lage kant, maar de verschillen onderling zijn desalniettemin klein en met het blote oog vrijwel niet zichtbaar. Het mag echter duidelijk zijn dat de Satellite U940-100 inderdaad géén grafisch wonder is.

Lees meer