4min Devices

Review: Microsoft Surface Pro

Prestaties (systeem)

De Microsoft Surface Pro is voorzien van een Core i5-processor uit Intel’s derde generatie. Om precies te zijn gaat het om de Core i5-3317U, een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,7 GHz en een Turbo-mode naar 2,6 GHz. Deze processor hebben we in een jaar tijd al zo’n vijftien keer langs zien komen en qua prestaties weet je dan al wel een beetje at je kunt verwachten al kan de overige hardware natuurlijk ook van invloed zijn.

In Cinebench 11.5 scoort de Surface Pro 2.43 punten en dat is net wat beter dan eerdere producten met dezelfde processor aan boord, maar veel scheelt het allemaal natuurlijk niet.


In PCMark 7 komt de Surface Pro zelfs verrassend goed mee, er zijn slechts enkele systemen die de laptop voor blijven en dat is beter dan verwacht.


De nieuwe PCMark 8-test laat echter zien dat de Surface Pro niet altijd even goed uit de verf komt. De benchmark kent 2.507 punten toe aan de tablet en dat is afgaande op de tabel een wat minder florissante score. Toch is het tot nog toe al met al zeker niet slecht wat de Surface Pro op het gebied van prestaties laat optekenen.