3min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (systeem)

De Sony Xperia Z1 is voorzien van de Snapdragon 800-chipset en daarmee is dit het eerste toestel met deze ingewanden dat bij ons de revue passeert. Snapdragon 800 is op mobiel gebied zo’n beetje het krachtigste dat er op dit moment te verkrijgen is en de verwachtingen zijn dus weer eens hooggespannen.

Systeem


In AnTuTu 3 laat de Xperia Z1 al direct zijn tanden zien met een score van meer dan 30.000 punten. Het is voor het eerst dat die grens wordt overschreden. De HTC One is bij deze dus ontdaan van zijn record, al is het geen verrassing dat dit zou gebeuren.


CPU


Een aanzienlijk deel van de betere prestaties wordt geleverd door de processor, die op zichzelf al 1.000 punten extra laat noteren ten opzichte van het record van de HTC One en Samsung Galaxy S4. De originele Xperia Z wordt al helemaal weggeblazen.


Werkgeheugen


Ook het werkgeheugen presteert aanzienlijk beter, meer dan 1.500 punten extra ten opzichte van de Xperia Z. We kunnen wel stellen dat de Xperia Z1 gewoon over de gehele linie beter is dan zijn voorganger én alle concurrenten die Techzine tot nog toe testte.