Prestaties (1)

Systeemtests


De Core i5-processor van de Samsung Series 9 Ultra laat net wat hogere scores zien dan we gewend zijn in Cinebench 11.5 in combinatie met Windows 8. Dat is dus een positieve verrassing, maar het verschil is niet significant. De 13 inch-variant behaalde in deze test een score van 2.39 punten.


Helaas wordt die goede lijn uit Cinebench niet voortgezet in Futuremark’s PCMark 7, daar scoort Acer met de Aspire S7 aanzienlijk beter. De 13 inch-variant behaalde in deze test overigens een score van 3.724 punten, dus de 15 inch-versie weet iets betere prestaties neer te zetten.


Wat betreft opslag scoort Samsung redelijk goed met een score boven de 4.000 punten, ook de 13 inch-versie behaalde hier een mindere score van 3.823 punten, dus ook hier blijkt de 15 inch-versie beter te scoren. De Acer Aspire S7 scoort hier opnieuw wat beter, maar is qua kosten ook niet vergelijkbaar.


Grafische tests


De 3DMark 11-test toont aan hoe het zit met de grafische capaciteiten van de systemen. De Series 9 Ultra touch heeft geen discrete videokaart en daarom is de score in dit geval dan ook goed te noemen. Het is prima mogelijk om simpele games op deze laptop te spelen, maar het veeleisende grafische werk van de gemiddelde moderne game zal geen prettige ervaring opleveren.


In Unigine Heaven 3.0 wordt hetzelfde beeld getoond. Een score van 15.2 FPS is zelfs nog wat laag voor een Intel Core i5-3317U, maar de verschillen liggen zo dicht bij elkaar dat het verschil nauwelijks merkbaar zal zijn.