Prestaties (2)

In Powermark van Futuremark wordt de accuduur van het systeem getest door verschillende taken uit te voeren, zo lang als de accu het toelaat. Hoe langer dit proces voortgezet kan worden, hoe beter de accu. Samsung heeft een degelijke accu in de Series 9 Ultra geplaatst, want de test kan meer dan zes uur lang draaien en dat is tot nog toe een nieuw record. Nu zijn er slechts drie systemen getest, maar dit is een indrukwekkende score.


Samsung blijft bij de praktische tests indruk maken, want de opstarttijd van het systeem is geweldig, ondanks dat de SSD in de storage-test van PCMark 7 minder goed scoorde dan die van de Acer Aspire S7. De score van de Samsung-ultrabook is zo goed als de helft van wat de Acer-ultrabook presteerde.


De Samsung Series 9 Ultra is redelijk goed gekoeld, dat blijkt uit de temperatuurstest. In idle-status bedraagt de temperatuur 43 graden Celsius, wat netjes is, zeker in combinatie met de lage geluidsproductie van het systeem, welke verderop aan bod komt.

Onder volle belasting wordt de temperatuur 75 graden Celsius. Dat is niet extreem heet, maar ook niet extreem heet. Temperaturen boven de 80 graden Celsius gaan ons zorgen baren, maar dat is niet het geval.
De koeling is dus redelijk op orde qua effectiviteit. Het andere element is echter de geluidsproductie hiervan. Veel mensen ergeren zich aan laptops die hard lopen te blazen, en terecht. De Series 9 is vooral in idle-status erg stil met een geluidsproductie van 33.8 dB. Wanneer het systeem vol wordt belast is de geluidsproductie aanzienlijk hoger dan die van de Series 5 Ultra, maar onder de 50 dB is nog steeds bijzonder netjes.