4min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (systeem)

De variant van de VivoBook S400CA die wij van Asus ontvingen is één van de mindere versies. Dat komt bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een Intel Core i3-processor, welke geen Turbo-mode heeft. Dat beeld komt in Cinebench 11.5 direct naar voren aangezien de VivoBook S400CA de laagste score tot nog toe laat noteren. Het verschil met de HP Pavilion Sleekbook 14 is overigens klein, ook deze laptop heeft een Core i3-rekenmachine.


Futuremark’s PCMark 7 test meer dan alleen de processor, zo komen bijvoorbeeld ook het werkgeheugen en de harde schijf aan bod gedurende de benchmark. De VivoBook S400CA komt hier dan ook wat beter uit de verf. De processor stelt niet veel voor, maar er is wel voorzien in een hybride harde schijf, wat de prestaties positief beïnvloedt.


In de storage-test van PCMark 7 komt de VivoBook S400CA dan ook niet als laatste tevoorschijn. Een hybride harde schijf is lang niet zo snel als een volledige SSD, maar wel sneller dan een magnetische harde schijf.


Ondanks de aanwezigheid van een hybride schijf is het opstarten van Windows 8 niet bepaald een specialiteit van de VivoBook S400CA. Met een benodigde tijd van zo’n 22 seconden is dit wel hét zwakke punt van de VivoBook S400CA. Gelukkig zullen de meeste mensen niet op dagelijkse basis tientallen keren opnieuw opstarten. Dit is dus een kleine tekortkoming.