Prestaties (systeem en processor)

De Sony Xperia ZR is voorzien van grotendeels dezelfde interne onderdelen als de Xperia Z. Dat betekent dat we qua prestaties ook ongeveer hetzelfde beeld verwachten, misschien zelfs wat beter vanwege de lagere schermresolutie.

Systeem


In AnTuTu Benchmark komt dat direct naar voren. De Xperia ZR laat een hogere totaalscore optekenen. Als we de scores uit elkaar trekken en die vergelijken, dan is het enige grote verschil te vinden bij de grafische prestaties, waar de Xperia ZR duidelijk beter scoort dan de Xperia Z. Hoe dan ook, de Xperia ZR zet een prima prestatie neer, al worden de HTC One en Samsung Galaxy S4 toch niet echt benaderd. Dat blijven de twee snelste Android-toestellen.


CPU


Zoals vermeld is het verschil in de score van de processor bij de Xperia Z en ZR niet al te groot. De telefoons scoren respectievelijk 8877 en 8617 punten en daarmee is de Xperia Z in dit geval de winnaar.Werkgeheugen


Wat betreft het werkgeheugen laat de Xperia ZR de concurrentie deels achter zich, maar blijken de HTC One en Samsung Galaxy S4 opnieuw de bovenliggende partij.