Prestaties (grafisch)

Tot slot testen we natuurlijk ook de grafische capaciteit van de Acer Iconia W3. Veel gebruikers vinden het prettig om te weten hoe goed hun games het doen op deze tablet. We beschikken in Windows 8 over twee zeer capabele benchmarks die dit goed meten en een duidelijk beeld schetsen van meerdere platformen en tablets.

We beginnen met GFXBench T-Rex onscreen. Deze test laat zien hoeveel frames per seconde er in deze benchmark worden gehaald, met de schermresolutie van de Acer Iconia W3.

De Acer Iconia W3 overhandigt hier de op een na slechtste score. De allerlaagste score is voorbehouden aan de Acer Iconia B1, een tablet waarover we geen woorden meer vuil gaan maken. De Iconia W3 laat opnieuw zien dat de prestaties gelijkwaardig zijn met tablets van medio 2012.


Normaalgesproken tonen we ook altijd een offscreen-test, waarbij de scherminstellingen van een tablet worden genegeerd en er een situatie wordt gecreëerd die voor alle tablets gelijk is, een echte spierbundeltest. In het geval van de Acer Iconia W3 is deze test compleet zinloos; de tablet beschikt niet over een spierbundel. De scores zijn namelijk vrijwel identiek aan de onscreentest en wederom behaalt de Acer de op een na laagste score.

Tot slot hebben we nog wel een andere onscreen-test, die op basis van de scherminstellingen meet hoe goed er games kunnen worden gespeeld op deze tablet. Dit is de 3DMark-benchmark die tegenwoordig op alle tabletplatformen wel te vinden is.

Op basis van de 3DMark-benchmark weet de Acer toch nog iets goed te maken, het systeem scoort de op twee na slechtste plek in deze benchmark en weet daarmee de iPad mini van vorig jaar te passeren. Dat is op zich goed nieuws, behalve dat Apple net deze week de nieuwe iPad Mini 2 in de verkoop heeft gegooid, die qua scherm en prestaties vele malen beter is en qua prijs maar heel weinig scheelt van deze Acer Iconia W3.