Prestaties (1)

Systeemtests


De Spectre Ultrabook 14 is voorzien van de Intel Core i5-3317U, een processor die ook voor veel andere ultrabooks wordt gebruikt. Deze processor heeft dus weinig geheimen meer voor onze benchmarks. De score van de Spectre Ultrabook 14 in Cinebench 11.5 is dan ook weinig verrassend, hoewel het wel opvalt dat de Spectre Ultrabook 14 de beste score neerzet van de ultrabooks met deze processor, het verschil is natuurlijk niet zo groot.


In PCMark 7 weet de Spectre Ultrabook 14 wat minder goed te presteren met een score van 4444, wat overigens nog wel veel hoger is dan de qua hardware vergelijkbare NP900X4D van Samsung. De Acer Aspire S7 weet toch een aardig gat te trekken naar HP’s ultrabook.


Toch is de betere prestatie van Aspire S7 niet te danken aan de SSD waarmee deze is voorzien, want op dit gebied weet HP duidelijk betere cijfers neer te leggen. Met een score van 5154 hebben we voorlopig een nieuwe recordhouder in deze test.


Grafische tests


In 3DMark 11 moet de Spectre Ultrabook 14 niet alleen zijn meerdere erkennen in de Acer Aspire S7, maar ook de NP900X4D welke eveneens dezelfde processor en dus ook grafische kern bevat is in Futuremark’s test de betere. Het verschil met de Aspire S7 is opnieuw redelijk groot.


In Unigine Heaven 3.0 weet HP enigszins terug te krabbelen met een score van 15,4 FPS. De verschillen liggen in deze test niet ver uit elkaar en het verschil tussen deze scores is daarom ook meer voor de statistieken dan dat je het werkelijk zal opmerken.