3min

Tags in dit artikel

,

Prestaties (grafisch)

De Lenovo ThinkPad X1 Carbon is ook voorzien van een Intel HD Graphics 4000-GPU voor het grafische werk. Dit is inmiddels geen onbekende GPU, want een aanzienlijk deel van de Intel-chips uit de derde generatie beschikken over deze GPU en er zijn maar weinig ultrabooks met een discrete videokaart.

De scores van deze GPU zullen dan ook niet voor veel verrassingen gaan zorgen. De kleine verschillen in prestaties worden gemaakt dankzij optimalisatie en door andere onderdelen zoals het werkgeheugen en de kloksnelheid van de processor.

3DMark 11


In 3DMark 11 zien we toch wel een kleine verrassing bij de Lenovo ThinkPad X1 Carbon, deze laptop scoort het allerbeste in de 3DMark 11-test. De laptops die hoger scoren beschikken over een nieuwe vierde generatie Intel-processor, of over een discrete videokaart. Lenovo heeft echt het maximale weten te halen uit de HD Graphics 4000-GPU.


3DMark


Wederom beschikken die in deze test beter scoren over een vierde generatie Intel-processor of over een aparte videokaart. Deze vergelijking is dus niet helemaal eerlijk.


Unigine Heaven 4.0


De laatste grafische test is Unigine Heaven 4.0. Daar scoort de Lenovo ThinkPad X1 Carbon 12,2 beelden per seconde, wat wederom de beste score is op basis van de HD Graphics 4000. Wel zie je hier ook goed de kracht van de nieuwe Intel GPU in de Haswell-processor van Intel; de MacBook Air scoort hier aanzienlijk beter.