3min

Tags in dit artikel

,

Prestaties (harde schijf)

Het laatste onderdeel dat we bij Techzine testen op prestaties is de SSD. De Lenovo ThinkPad X1 Carbon die ik voor dit artikel heb getest heeft een SSD van ongeveer 180GB. Er is ook een variant met 240GB in omloop, daarvan kan je in de regel wat betere prestaties verwachten op het gebied van harde schijven, omdat de beschikbare ruimte groter is en deze over meer chips beschikt en er dan meestel net iets sneller kan worden weggeschreven.

PCMark 7


Lenovo laat in PCMark 7 veel concurrerende systemen achter zich, alleen Apple lijkt het qua opslag toch wel goed voor elkaar te hebben aangezien deze benchmark bovenin gevuld wordt met MacBooks.


PCMark 8


In de test van PCMark 8 komt de X1 Carbon redelijk goed uit de bus, al moeten we erbij vermelden dat het aantal laptops waarmee vergeleken kan worden nog niet heel groot is. De snelheid is op het moment van schrijven gemiddeld, maar de eindscore van de test ligt vrijwel bovenaan. Futuremark gebruikt complete formules om tot deze eindscore te komen en hierin wordt niet alleen naar snelheid gekeken, maar bijvoorbeeld ook naar access time.