Prestaties (systeem)

Het mag duidelijk zijn dat de Galaxy Note 10.1 2014 over een redelijk bijzondere chipset beschikt. De chipset bestaat onder andere uit vier energiezuinige rekenkernen, maar ook vier krachtige varianten. Afhankelijk van de benodigde rekencapaciteit wordt gewisseld tussen de twee voorzieningen.

In AnTuTu X Benchmark behaalt de Galaxy Note 10.1 2014 een prima score, ongeveer vergelijkbaar met die van de HP SlateBook 10 x2. Dat er wel degelijk verschillen tussen de twee tablets zijn, wordt in de komende benchmarks echter nog wel duidelijk.


Processor


In Geekbench 3 behaalt de tablet bijvoorbeeld een zeer indrukwekkende score, door zelfs Apple’s iPad Air te verslaan. De verschillen zijn klein, maar het is duidelijk dat de Exynos 5420-chipset zijn mannetje prima zou moeten staan.


Werkgeheugen


De Galaxy Note 10.1 2014 beschikt over 3GB werkgeheugen en dat is voor Android-tablets ongebruikelijk veel, maar dat heeft Samsung niet tegengehouden om voor deze capaciteit te kiezen. Toch weet de HP SlateBook 10 x2 zijn koppositie te handhaven. De chips die HP heeft gebruikt zijn wellicht van betere kwaliteit, want het werkgeheugen van deze tablet is 1GB minder groot.

De Sony Xperia Tablet Z is in alle benchmarks niet in de buurt gekomen van de Galaxy Note 10.1 2014. Toen Sony’s tablet 5 maanden geleden op de markt kwam, behaalde deze nog topprestaties. Dat het wat dit betreft snel kan gaan, bewijst Samsung wel.


De Galaxy Note 10.1 2014 is wat betreft systeemprestaties op dit moment gewoon de beste Android-tablet op de markt. Op de volgende pagina worden ook de prestaties in games behandeld.