Prestaties (games)

Voor het grafische werk beschikt de Snapdragon 800-chipset over een Adreno 330. Deze grafische chip heeft zich in het verleden al meermaals bewezen als een zeer capabel onderdeel.

In de Xperia Z2 Tablet wordt dat nog maar eens duidelijk gemaakt. Van alle Android-tablets scoort Sony’s topmodel het hoogst. Natuurlijk wordt de Xperia Z2 Tablet overtroffen door de Surface Pro 2 van Microsoft, deze tablet beschikt over laptop-hardware, maar heeft juist daardoor ook zo zijn nadelen in andere opzichten.


In 3DMark komt hetzelfde beeld naar voren. De Xperia Z2 Tablet is te sterk om de Ice Storm- en Ice Storm Extreme-tests uit te voeren en in de Ice Storm Unlimited-test blijkt Sony’s product opnieuw de concurrentie weg te vagen.


Grafisch is de Xperia Z2 Tablet dus erg goed in grafisch opzicht. Qualcomm en andere makers van chips zetten in dit opzicht nog altijd flinke stappen, wat ook wel te zien is als je kijkt naar de scores van de Xperia Tablet Z, die het destijds ook erg goed deed, maar nu van alle kanten is overtroffen.