Prestaties (systeem)

Het is voor het eerst dat we de Exynos 5 Octa 5420-chipset voorbij zien komen. In feite bestaat deze chipset onder andere uit twee quad-core processoren die op intelligente wijze worden ingeschakeld naar gelang er meer of minder rekencapaciteit benodigd is. Dat moet energiebesparing én goede prestaties opleveren. Dat het met die energiebesparing goed zit hebben we op de vorige pagina al kunnen zien.

In AnTuTu X Benchmark is te zien dat de prestaties ook zeker niet misselijk zijn. De Galaxy Tab S zet prompt de hoogste score neer. Toch is de Galaxy Tab S in afzonderlijke onderdelen lang niet altijd de beste. De tablet vestigt alleen records in de GPU- en UX-test. Omdat de Galaxy Tab S in de overige onderdelen (CPU, I/O, RAM) weinig steken laat vallen is de eindscore alsnog een record.


In de processortest Geekbench 3 zien we ongeveer hetzelfde beeld, al is het verschil met de Sony Xperia Z2 Tablet in dit geval echt miniem.


Met de systeemprestaties van de Galaxy Tab S zit het dus goed. De Exynos-chipset heeft zich bewezen als een prima concurrent voor de Snapdragon 800-chipset die we in de Xperia Z2 hebben teruggevonden. Die chipset beschikt echter niet over de mogelijkheid om terug te vallen op energiezuinige rekenkernen, waarvan we het resultaat op de vorige pagina al hebben waargenomen.