Prestaties (1)

De Core i5-processor van de Samsung Series 5 Ultra touch scoort zoals verwacht in Cinebench. De meeste ultrabooks zijn van deze processor voorzien en in veel gevallen zijn de uitkomsten uit Cinebench dan ook nauwelijks verrassend te noemen. Ook hier geen opvallende score dus, maar dat is in dit geval ook geen negatief punt, want scores kunnen ook lager uitvallen dan verwacht.


De Overall performance-test van PCMark 7 levert echter wel enigszins teleurstellende resultaten op. De Series 5 Ultra touch scoort zoals je mag verwachten lager dan de Acer Aspire S7, maar het verschil is wel aardig groot te noemen. Zoals uit de volgende grafiek zal blijken is dit mede dankzij het hybride opslagapparaat dat Samsung in deze laptop hanteert.


De Series 5 Ultra touch scoort niet goed in de storage-test en dat is op zich niet zo’n verrassing, omdat het systeem slechts 24GB aan SSD-opslag heeft, wat overigens enkel als cache dient. De 500GB opslagruimte is dus voor het overgrote deel afkomstig vanaf een magnetische schijf en die scoren in dit soort tests nou eenmaal minder goed.


De 3DMark 11-test toont aan hoe het zit met de grafische capaciteiten van de systemen. De Series 5 Ultra touch heeft geen discrete videokaart en daarom is de score in dit geval dan ook niet om over naar huis te schrijven. Mede door de afwezigheid van een volledige SSD scoort dit systeem ook in dit opzicht minder goed dan Acer’s ultrabook.


In Unigine Heaven 3.0 liggen de scores wat dichter bij elkaar, ook hier is het verschil mede dankzij de iets minder goede hardware die je intern in de Series 5 Ultra touch vindt. Een verschil van 0.4 FPS zal het verschil niet moeten maken bij de aankoop van een ultrabook, over het algemeen zijn dit soort systemen sowieso niet geschikt voor veel en langdurig gamen, maar dat hangt ook van de grafische eisen van het spel zelf af.

Lees meer