3min Devices

Review: Apple MacBook Air 13 inch (2013)

Prestaties (games)

De Intel-processor van de MacBook Air moet dubbelen als een grafische processor en doet dat met behulp van de Intel HD Graphics-GPU die is ingebakken. Intel heeft aanzienlijk betere grafische prestaties beloofd met deze processor, maar dat blijft ook afhankelijk van andere onderdelen.

3DMark 11


De Entry-test van Futuremark’s 3DMark 11 toont inderdaad dat de grafische kern in de nieuwe processor aanzienlijk verbeterd is. De score van de MacBook Air steekt met kop en schouders uit boven die van laptops met een processor uit de vorige generatie, zoals de Apple MacBook Pro Retina van 13 inch, de Acer Aspire S7 en de Sony VAIO Duo 11.


3DMark


Hetzelfde beeld komt terug in de Cloud Gate-test van het nieuwe 3DMark. De MacBook Air weet de naaste concurrentie de loef af te steken in deze benchmark en het verschil met de MSI GT70, een laptop met een discrete videokaart, is niet eens zo groot.


Unigine Heaven 4.0


In Unigine Heaven 4.0 is het beeld hetzelfde, de MacBook Air verslaat de concurrentie met een Intel-processor uit de derde generatie. Met een score van 21,1 frames per seconde kan de MacBook Air overigens best aan komen zetten, het lijkt erop dat het Intel ten langen leste is gelukt om een processor te ontwikkelen waarmee redelijk te gamen is, op dit moment. Verwacht niet dat je ook over twee jaar nog alle nieuwe games kunt spelen.