3min

Tags in dit artikel

,

Prestaties (systeem)

Lenovo heeft met de ThinkPad X1 Carbon opnieuw gekozen voor een processor die nog niet eerder bij ons voorbij is gekomen. Bij de Yoga 13 was dit ook al het geval, al gaat het nu om de Intel Core i5-3427U. Dat maakt de benchmarks van tevoren toch wat spannender dan verwacht, omdat we niet goed kunnen inschatten hoe goed of hoe slecht deze Lenovo gaat scoren.

De ThinkPad X1 Carbon laat in Cinebench 11.5 -een test die zich voornamelijk richt op de processor- een score van 2,56 punten noteren. Een hele nette score voor deze Lenovo, wat gezien de prijs ook wel mag. Hiermee is deze Lenovo ThinkPad X1 Carbon een van de betere ultrabooks.


In PCMark 7 scoort de Lenovo opnieuw erg goed. De ThinkPad X1 Carbon eindigt in de bovenste regio en moet net zijn meerdere erkennen in de Dell XPS 12. Ook Apple’s MacBook Air is beter, maar die beschikt al wel over een vierde generatie Intel Core-processor, maar opnieuw zet de ThinkPad X1 Carbon een goede score neer.


Normaal gesproken laten we hier altijd de PCMark 8 Home-score zien, deze hebben we echter vervangen door de PC Mark 8 Work-score. Reden hiervoor is dat deze laptop is ontwikkeld voor zakelijk (Work) gebruik en niet voor thuisgebruiker (Home). In de Work-benchmark worden net even andere zaken getest die meer met zakelijk gebruik te maken hebben dan in de Home-test. Helaas moeten we wel concluderen dat de ThinkPad X1 Carbon hier lichtelijk teleurstelt, er zijn andere systemen die een stuk beter scoren.