min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (grafisch)

De GT70 Dragon Edition is door MSI voorzien van een NVIDIA Geforce GTX 675MX. Dat is één van de betere mobiele videokaarten van NVIDIA, maar het moet gezegd worden, inmiddels is ook de GTX 700-serie beschikbaar en is er dus al wat beters op de markt. De GT70 Dragon Edition 2 is voorzien van zo’n kaart, de GTX 780M, wat op dit moment de absolute topper is in de wereld der mobiele videokaarten.

Dat houdt dus in dat de GT70 Dragon Edition ongetwijfeld topprestaties zal laten noteren, maar dat er alweer wat beters op komst is.

3DMark 11


De GT70 Dragon Edition weet zijn reputatie direct waar te maken door een topscore te noteren in de Entry-test van 3DMark 11. Deze test is natuurlijk maar slappe koek voor een laptop met een discrete videokaart. Helaas is er weinig vergelijkingsmateriaal in de Extreme-test die Techzine vanaf heden ook zal voeren.


In de Extreme-test van 3DMark zien we opnieuw een duidelijk verschil ten opzichte van de concurrentie die weliswaar niet specifiek op gaming gericht is. De GT70 Dragon Edition weet hier gewoon goed te presteren.


3DMark


De Cloud Gate-test van Futuremark’s 3DMark-software is gericht op minder bedeelde laptops dan deze MSI-laptop. Het is geen extreem zware test en zodoende zijn in het lagere segment de verschillen wat beter zichtbaar. Dat vertaalt zich in dit geval desalniettemin in opnieuw een hoge waardering voor de GT70 Dragon Edition.De Fire Strike-test is in die zin dus een veel betere test voor de GT70 Dragon Edition. Helaas zijn in deze test nog weinig resultaten gemeten en moeten we het doen met een vergelijking met de HP TouchSmart 15, welke geen discrete videokaart heeft.


Unigine Heaven 3.0 & 4.0


De test in Unigine Heaven 3.0 is een eitje voor de GT70 Dragon Edition. Met gemiddeld 98,2 frames per seconde draait deze laptop de test uitermate vloeiend. Om de laptop het vuur aan de schenen te leggen heb ik deze test ook in Full HD-resolutie gedraaid, wat een score van 52,2 frames per seconde oplevert. Daar wordt de GT70 Dragon Edition dus ook niet bang van.Unigine Heaven 4.0 weet het de MSI-laptop eveneens niet heel lastig te maken. Met de lage resolutie haalt de GT70 Dragon Edition een score van bijna 70 frames per seconde. Wordt de test in Full HD-resolutie gedraaid, dan zien we de GT70 Dragon Edition eindelijk wat meer moeite hebben en een gemiddelde framerate van 29,8 behalen. Nog altijd zeer respectabel.