5min

Prestaties (grafisch)

Asus heeft ervoor gekozen de phablet uit te voeren met een Intel Atom-chip, welke ook nog eens vrij onbekend is. Op basis van de specificaties heb ik weinig verwachtingen van de grafische prestaties, omdat de GPU origineel uit november 2007 stamt, ook vielen de processorprestaties op de vorige pagina enorm tegen.

Onscreen-tests


In AnTuTu’s GPU-test komt de Intel Atom Z2420 met zijn PowerVR SGX 540 eigenlijk heel goed uit de bus en wordt de vloer echt aangeveegd met andere apparaten. Zo wordt de HTC One X+ moeiteloos verslagen, maar ook de LG Optimus 4X kan niets inbrengen. Dat zijn toch twee vrij krachtige toestellen.


In GLBenchmark 2.5 weet de Asus Fonepad zelfs de Galaxy S III achter zich te laten.


In het nog zwaardere GLBenchmark 2.7 weet de Asus Fonepad ook goed stand te houden.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


De nieuwe 3DMark-test laat een ander beeld zien bij de Asus Fonepad. Het is niet zo dat de phablet hier door de mand valt, maar er zijn wel een aantal toestellen gepasseerd die in eerdere benchmarks nog verslagen werden.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Extreme


Offscreen-tests


Als laatste is er de offscreen-test waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen dan ook echt naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische vergelijking is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons nou onderling scoort.

Hieruit kunnen we goed opmaken hoe de Asus Fonepad het doet ten opzichte van de concurrenten. In deze prijsklasse scoren tussen de Galaxy S III en de Xperia T van Sony is in onze optiek niet iets om je voor te schamen. De grafische prestaties zijn echt stukken beter dan ik van te voren had verwacht. Helaas vielen de prestaties van de processor op de vorige pagina wel wat tegen.