Prestaties (GPU)

HTC heeft de One voorzien van de Adreno 320-GPU en dat is op het moment de grafische chip die de prestaties van mobiele apparaten dicteert. Zo realiseerden achtereenvolgens de Sony Xperia Z (review), Xperia SP (review) en Samsung Galaxy S4 stuk voor stuk topprestaties. De vraag is nu of de HTC One daar weer een schepje bovenop kan doen.

Onscreen-tests


De topprestatie in de GPU-test van AnTuTu Benchmark komt niet als een verrassing, dat had ik op de vorige pagina immers al verklapt. Het verschil met de concurrentie is desalniettemin aanzienlijk te noemen.


In GLBenchmark 2.5 weet HTC de goede vorm echter niet vast te houden. De HTC One valt een flink stuk terug. Een score van 31 frames per seconde is zeker niet slecht, maar blijkbaar is de HTC One niet in alle opzichten beter dan de concurrentie als het aankomt op grafische prestaties.


In de nieuwe GLBenchmark 2.7-test komt datzelfde beeld naar voren. In deze zwaardere test behaalt de HTC One een score van 13 frames per seconde. Opnieuw geen slechte prestatie, maar duidelijk niet wereldschokkend.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


In het eveneens nieuwe 3DMark pakken we de Xtreme-test, waarin de HTC One een stuk beter uit de verf komt. Deze test lijkt meer te vereisen van de processor dan de GLBenchmark-tests en daarom komen de HTC One en Samsung Galaxy S4 er een stuk beter vanaf.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Extreme


Offscreen-tests


Als laatste de offscreen-test waarin alle smartphones geforceerd worden om een test af te leggen waarbij 1080p-beelden worden berekend. In deze test komt de ware kracht van de toestellen naar boven, waarmee de krachtvergelijking met andere smartphones beter te maken is. Voor de praktische prestaties is deze test waardeloos, dit is meer voor de mensen die willen weten hoe de hardware van de telefoons nou onderling scoort.

De Samsung Galaxy S4 blijft ook in deze test de te kloppen partij, met een verschil van 5 frames per seconde ten opzichte van de HTC One. Voor het grafische werk lijkt Samsung’s topmodel op het moment van schrijven dus simpelweg de beste smartphone, ondanks dat de HTC One in AnTuTu de topscore realiseerde. Dat de HTC One zijn meerdere moet erkennen in de Samsung Galaxy S4 maakt deze smartphone natuurlijk niet direct een slechte telefoon om op te gamen, dat mag duidelijk zijn.